Sponsorordningen:


Søger du en sponsor, eller vil du være sponsor for nogen?

En sponsorordning er en gensidig og fortrolig kontakt mellem to Al-Anon- eller Alateen-medlemmer. Sponsoren og den sponsorerede mødes på lige fod for at tale fortroligt sammen. For nykommeren, der er forvirret, bekymret og usikker eller for en, som har været medlem i længere tid, giver sponsoren mulighed for at få svar på eventuelle spørgsmål.

I nogle grupper bliver nyankommere "adopteret" af mere erfarne medlemmer, som tager ansvaret for at vejlede dem i begyndelsen. Disse "midlertidige" sponsorer bliver senere måske/måske ikke valgte sponsorer.

Man vælger selv
I sidste ende er samarbejdet med en sponsor noget, man vælger. Når et medlem føler sig godt tilpas sammen med en bestemt person, kan han eller hun bede denne person om at være sin sponsor.

Du kan finde en sponsor ved at spørge medlemmer i din hjemmegruppe og i andre grupper. Du kan også finde en sponsor ved tage til de større arrangementer, dvs. Al-Anon Servicekonferencen, Landsmødet og Nordisk Møde, hvor Al-Anon-medlemmer samles.

Tal med andre
Læs mere om sponsorordningen i hæftet "Sponsorordningen - hvad handler den om?" (se litteraturlisten) og tal med andre medlemmer i din hjemmegruppe om sponsorordningen.

Approved by World Service Conference Al-Anon Family Groups ©Al-Anon Family Group Headquarters, Inc., 1600 Corporate Landing Parkway, Virginia Beach, VA 23454-5617, U.S.A.